دی ولت : با این طرح تغيير رژيم در ايران نيز مي تواند موفق شود
از: مریم رجوی
جمعه 30 آذر 1403 - 20 دسامبر 2024
سرنگونی اسد در سوریه، آخوندهای حاکم در تهران را تضعیف کرده است. نویسنده مهمان ما، رئیس شورای ملی مقاومت ایران می گوید اکنون زمان مناسبی برای سازماندهی مقاومت علیه رژیم است.
سرنگونی بشار اسد، متحد اصلی آخوندها که به همراه پدرش در ۵۴ سال گذشته جنایات متعددی علیه مردم سوریه و منطقه مرتکب شده است، ضربه ای استراتژیک و ویرانگر به رژیم ایران است.
از سال 1979، صدور تروریسم، دخالت در منطقه و جنگ، علاوه بر سرکوب داخلی، سنگ بنای حکومت دینی حاکم در ایران بوده است. سوریه ستون فقرات رژیم در منطقه بود. به ویژه، از سال ۲۰۰۳، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از طریق زمینی به دریای مدیترانه، لبنان و نیروی نیابتی مرکزی آن، حزب الله، متصل کرده است.
به همین دلیل ، رژیم ملاها بین سال های 2012 تا 2020 دست کم 50 میلیارد دلار در سوریه سرمایه گذاری کرده است. هزاران جنگجوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از جمله ده ها فرمانده بلندپایه، در تلاش برای حفظ اسد در قدرت کشته شدند. این استراتژی اکنون بهطور کامل شکست خورده است و رژیم ایران در آسیب پذیرترین موقعیت خود در دهه های اخیر، هم در سطح ملی و هم در سطح منطقه ای قرار دارد.
این فاجعه در زمانی بر سر رژیم می آید که جامعه ایران بیش از هر زمان دیگری بی قرار است و رژیم با موج بی سابقه ای از اعدام ها در تلاش است تا کنترل خود را حفظ کند. در کمتر از پنج ماه از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور جدید پزشکیان، بیش از 600 اعدام انجام شده است.
عواملی که منجر به چهار قیام سراسری و هزاران اعتراض کوچکتر در شش سال گذشته شده است، تشدید شده است: اقتصاد در حال فروپاشی، تورم افسارگسیخته و بیکاری گسترده، فساد نهادینه شده و به ویژه سرکوب زنان.
در حالی که جامعه ایران منتظر جرقه بعدی برای قیام دیگری است، سرنگونی اسد پیامی روشن به جوانان و مردم شورشی می فرستد: آخوندهای حاکم و سپاه پاسداران آنها به شدت تضعیف شده و آسیب پذیر هستند. سربازان اسد تا دندان مسلح و ده ها هزار جنگجوی نیروی قدس در عرض یازده روز مانند برف در آفتاب تابستان ذوب شدند. فریب رژیم برای انتقال تصویری قوی و پایدار از خود بیش از پیش آشکار شده است.
حاکمان تهران اکنون در یک دوراهی قرار دارند: از صدور تروریسم، جنگ و توسعه سلاح های هسته ای عقب نشینی کنند یا به رویارویی با جامعه بین المللی ادامه دهند. راه اول ناگزیر به فروپاشی و سرنگونی رژیم می انجامد. تا آخرین روز سرکوب، اعدام، تروریسم و جنگ را متوقف نخواهد کرد.
تلاش های بین المللی برای وادار کردن آخوندها به کنار گذاشتن این سیاست با فریب و باج خواهی مواجه خواهد شد، همانطور که در سه دهه گذشته بوده است. پس از سقوط دیکتاتور سوریه، رژیم ملاها برنامه تسلیحات هسته ای خود را تشدید خواهد کرد تا تعادل از دست رفته را بازگرداند.
در حالی که تحریم ها و فشارهای بین المللی ضروری هستند، کلید حل مسئله ایران در رویکرد به (مسئله) ایران نهفته است. شرایط برای این تغییر فراهم است: یک مقاومت سازمان یافته با هزاران عضو با تجربه، آلترناتیو با حمایت اجتماعی گسترده و به رسمیت شناخته شدگي بین المللی، یک برنامه سیاسی شناخته شده و یک نقشه مسير عملی برای تغییر رژیم و ساختن جامعه ای آزاد و دموکراتیک. مردم به شدت ناراضی و خشمگین – با هسته های مقاومت خود که هسته اصلی ارتش آزادی را تشکیل می دهند – نیروی محرکه تغییر در ایران هستند.
راه ایران آزاد
پس از سقوط رژیم، دولت انتقالی حداکثر به مدت شش ماه بر اساس برنامه شورای ملی مقاومت ایران تشکیل می شود که وظیفه اصلی آن برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه برای مجلس مؤسسان است.
پس از آن قدرت به نمایندگان مردم در این مجلس منتقل می شود. آنها یک دولت انتقالی جدید را حداکثر برای دو سال برای تهیه پیش نویس قانون اساسی جمهوری جدید انتخاب خواهند کرد. وجود یک آلترناتیو دموکراتیک جایی برای هرج و مرج باقی نمی گذارد.
یک ایران آزاد به صندوق های رأی به عنوان تنها معیار مشروعیت تکیه خواهد کرد، بر آزادی و برابری زنان تأکید خواهد کرد، خودمختاری قومی را ترویج می کند، برابری بین شیعیان، سنی ها و سایر ادیان را تضمین می کند، و جدایی دین و دولت را تضمین می کند. علاوه بر این، یک ایران آزاد برای صلح در خاورمیانه تلاش خواهد کرد و برای کشوری عاری از سلاح هسته ای تلاش خواهد کرد.
یکی از جنبه های کلیدی نقش اتحادیه اروپا این است که از یک سو حق مردم ایران و مقاومت آنها برای سرنگونی رژیم را به رسمیت بشناسد و از سوی دیگر رژیم ایران را با اقدامات مشخص برای سرکوب مردم خود، تروریسم، جنگ افروزی و برنامه های توسعه سلاح ها و موشک های هسته ای پاسخگو کند. این سیاست در خدمت صلح و ثبات در منطقه و جهان است و اروپا را در کنار مردم ایران و آزادی خواهی آنها قرار می دهد.
مریم رجوی رئیس جمهور برگزيده شورای ملی مقاومت ایران است.