Loading...

هفت ایرانی در لندن با اتهامات تروریستی دستگیر شدند

image
13-05-2025

هفت ایرانی در لندن با اتهامات تروریستی دستگیر شدند

گزارشی از بازداشت تروریست های رژیم ایران در بریتانیا 


طی هفته گذشته، پلیس بریتانیا از بازداشت چندین تبعه ایرانی به اتهام جرایم تروریستی در شهرهای مختلف این کشور خبر داد. این عملیات که از سوی پلیس متروپولیتن لندن و با همکاری سرویس‌های امنیتی انجام شد، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین عملیات ضدتروریستی سال‌های اخیر در بریتانیا توصیف شده است. این گزارش، اخبار منتشرشده در رسانه‌های مختلف را با حفظ اسامی منابع تنظیم کرده و جزئیات حوادث غیرمرتبط در سوئد و آلمان را نیز در بخش جداگانه‌ای ارائه می‌دهد.

هفت ایرانی در لندن با اتهامات تروریستی دستگیر شدند
 
پلیس بریتانیا از بازداشت یک ایرانی دیگر خبر داد
پلیس لندن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در ادامه تحقیقات مبارزه با تروریسم، یک ایرانی دیگر در این شهر بازداشت شد. طبق اعلامیه پلیس لندن، این مرد ۳۱ ساله، صبح جمعه ۹ مه (۱۹ اردیبهشت) در شمال غربی لندن بازداشت شده است.

پلیس لندن یک ایرانی دیگر را بازداشت کرد
                    

پلیس متروپولیتن لندن 

پلیس متروپولیتن لندن روز جمعه ۱۹ اردیبهشت (۹ مه) در بیانیه‌ای اعلام کرد در تحقیقات مربوط به پرونده "اقدام تروریستی"، یک ایرانی دیگر را در لندن بازداشت کرده است. طبق داده‌های پلیس لندن، مرد دستگیر شده ۳۱ سال دارد و تبعه ایران است. او صبح روز جمعه در شمال غربی لندن بازداشت شد. 

پلیس متروپولیتن لندن در بیانیه خود یادآور شد که این شهروند ایران بر اساس قانون امنیت ملی ۲۰۲۳ بازداشت شده است.

پلیس بریتانیا پیش از این نیز هشت مرد از جمله هفت تبعه ایران را به ظن "ارتکاب جرایم تروریستی و طراحی نقشه‌ای برای هدف قرار دادن مکانی مشخص" بازداشت کرده بود. 

رئیس بخش ضد تروریسم پلیس متروپولیتن لندن گفته است بازداشت این افراد می‌تواند موجب نگرانی عمومی شود و از شهروندان خواست تا هوشیار باشند و هرگونه مورد مشکوک را به پلیس گزارش دهند. 

بریتانیا پیش از این نیز بارها درباره اقدامات ترویستی جمهوری اسلامی در خاک خود هشدار داده بود.   

کن مک کالوم، رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا (MI5) در آخرین گزارش سالانه خود از "افزایش چشمگیر" تلاش‌های جمهوری اسلامی، روسیه و داعش برای انجام "حملات تروریستی" در این کشور سخن گفته و هشدار داده بود که بریتانیا برای مبارزه با این تلاش‌ها "کاری جهنمی" در پیش دارد. 

روزنامه بریتانیایی گاردین به نقل از او نوشته بود که ایران "در تلاش برای انجام توطئه‌های ترور و خرابکاری در بریتانیا" است. 

مک کالوم تاکید کرد که جمهوری اسلامی پس از جنبش "زن، زندگی، آزادی" در ایران "پشت توطئه پس از توطئه" در بریتانیا بوده است. 

 
دويچه وله فارسي : یکشنبه 14 اردیبهشت 1404=4 می 2025
https://p.dw.com/p/4tu8s

هفت ایرانی به ظن جرایم تروریستی در لندن بازداشت شدند
پلیس لندن از بازداشت هشت تن از جمله هفت ایرانی به ظن جرایم تروریستی و طراحی نقشه برای هدف قرار دادن "مکانی مشخص" خبر داد. پلیس ضدتروریسم بریتانیا اعلام کرد که این افراد در جریان دو عملیات مجزا بازداشست شدند.

  Image

پلیس متروپولیتن لندن 

پلیس متروپولیتن لندن روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت (۴ مه) در بیانیه‌ای اعلام کرد هشت مرد از جمله هفت تبعه ایران را به ظن "ارتکاب جرایم تروریستی و طراحی نقشه‌ای برای هدف قرار دادن مکانی مشخص" بازداشت کرده است.

طبق داده‌های پلیس لندن بازداشت‌ این افراد روز شنبه در شهرهای سوئیندون واقع در غرب لندن، استاکپورت، راچدیل و منچستر انجام گرفته است.

در بیانیه یاد شده که در حساب کاربری اکس (توییتر سابق) پلیس لندن هم منتشر شده، آمده است بازداشت‌ها در چارچوب یک عملیات ضد تروریستی تحت هدایت بخش ضد تروریسم پلیس متروپولیتن و با حمایت پلیس منچستر و ویلتشر انجام گرفته است.

پلیس لندن به دلایل عملیاتی جزئیات بیشتری از این طرح ارائه نکرده است.

دومینیک مورفی، رئیس بخش ضد تروریسم پلیس متروپولیتن لندن گفت: «تحقیقات هنوز در مراحل اولیه است و ما در حال بررسی مسیرهای مختلف برای شناسایی انگیزه‌های احتمالی این اقدام و همچنین بررسی هرگونه خطر احتمالی دیگر برای عموم مردم در ارتباط با این موضوع هستیم».

رئیس بخش ضد تروریسم پلیس متروپولیتن لندن تاکید کرد که بازداشت این افراد می‌تواند موجب نگرانی عمومی شود و از شهروندان خواسته هوشیار باشند و هرگونه موارد مشکوک را به پلیس گزارش دهند.

پلیس لندن هویت بازداشت‌شدگان را اعلام نکرده اما بعد از نخستین عملیات خود که پنج نفر را بازداشت کرده بود، گفته است که چهار شهروند ایرانی بین ۲۹ تا ۴۶ سال دارند و سن و ملیت نفر پنجم هنوز در حال بررسی است.

هشدار مقام‌های امنیتی درباره اقدامات ترویستی ایران
بریتانیا پیش از این بارها درباره اقدامات ترویستی جمهوری اسلامی در خاک خود هشدار داده است.  

کن مک کالوم، رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا (MI5) در آخرین گزارش سالانه خود از "افزایش چشمگیر" تلاش‌های جمهوری اسلامی، روسیه و داعش برای انجام "حملات تروریستی" در این کشور سخن گفته و هشدار داده بود که بریتانیا برای مبارزه با این تلاش‌ها "کاری جهنمی" در پیش دارد.

روزنامه بریتانیایی گاردین به نقل از او نوشت ایران در تلاش برای انجام توطئه‌های ترور و خرابکاری در بریتانیا است.

مک کالوم تاکید کرد که جمهوری اسلامی پس از جنبش "زن زندگی آزادی" در ایران "پشت توطئه پس از توطئه" در بریتانیا بوده است. به گفته او "پنج توطئه جدید تحت حمایت ایران" توسط  ام‌آی۵ و پلیس بریتانیا در سال ۲۰۲۴ کشف شده است.

به گفته رئیس ام‌آی۵ جمهوری اسلامی "به‌طور گسترده از "جنایتکاران" علیه مخالفان خود و "افرادی که تهدیدی برای رژیم تهران تلقی می‌شوند"، استفاده می‌کند.

مقامات ایرانی درباره بازداشت شهروندان خود در بریتانیا واکنشی نشان نداده‌اند. 

رویترز در گزارشی نوشته است که سفارت ایران در لندن تا کنون به درخواست این خبرگزاری برای اظهار نظر پاسخی نداده است.

دویچه وله فارسی: دوشنبه 15 اردیبهشت 1404=5 می 2025
https://p.dw.com/p/4tx97

جزییات بیشتر درباره بازداشت ۷ ایرانی در بریتانیا
پلیس بریتانیا روز گذشته از بازداشت ۷ ایرانی خبر داد. وزیر کشور بریتانیا می‌گوید این "بزرگترین عملیات جداگانه ضدتروریستی در بریتانیا" طی سال‌های اخیر بود. طبق گزارش‌ها این افراد "چندساعت" پیش از حمله احتمالی بازداشت شدند.

  Image

انتشار جزییاتی جدید از بازداشت هفت ایرانی توسط پلیس بریتانیا

یک روز پس از اعلام پلیس متروپولیتن لندن مبنی بر بازداشت هشت مرد از جمله هفت تبعه ایران، حال اطلاعات بیشتری از ابعاد این اقدام منتشر شده است.

پلیس متروپولیتن روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت اعلام کرد که چهار مرد ایرانی را به ظن "تدارک برای حمله به یک هدف نامشخص" و سه مرد دیگر را بابت "تهدید علیه امنیت ملی" بازداشت کرده است.

پلیس متروپولیتن سه مرد ایرانی بازداشت‌شده در شمال غربی و غرب لندن را  ۳۹، ۴۴ و ۵۵ ساله توصیف کرده و افزوده که این افراد طبق بند ۲۷ قانون امنیت ملی در بازداشت به سر می‌برند.

اشاره پلیس به ماده‌ای است که به پلیس این کشور اختیار می‌دهد تا کسانی را که مشکوک به دست داشتن در "فعالیت‌های مربوط به تهدید یک قدرت خارجی" هستند، بدون حکم قضایی بازداشت کند.

همچنین، بازداشت‌شدگان در سوئیندون، منطقه‌ای در غرب لندن، استاکپورت و راچدیل به ترتیب ۲۹، ۴۶، ۲۰ و ۴۰ ساله اعلام شده‌اند و یک نفر دیگر نیز در منچستر بازداشت شده است.

تمامی این افراد همچنان در بازداشت به‌سر می‌برند.

"بزرگترین عملیات جداگانه ضدتروریستی در بریتانیا"

وزیر کشور بریتانیا ضمن قدردانی از پلیس این کشور اعلام کرد که این هشت نفر در جریان "بزرگترین عملیات جداگانه ضدتروریستی در بریتانیا طی سال‌های اخیر" بازداشت شده‌اند.

او افزود: «این دو عملیات بزرگ پلیس بریتانیا، منعکس‌کننده برخی از بزرگترین عملیات‌ها برای مقابله با تهدید دولتی و مقابله با تروریسم هستند که در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم».

وزیر کشور بریتانیا در پاسخ به سوالی درباره ارتباط احتمالی این عملیات با دولت ایران گفت: «اینها عملیات‌های بزرگی بودند که انجام شدند و هم‌اکنون نیز تحقیقات جاری بسیار مهم است. البته در هر دو تحقیق، اتباع ایرانی نیز حضور دارند و ما از پلیس و سازمان‌های امنیتی در ارزیابی‌های امنیتی و تحقیقاتی که انجام می‌دهند، حمایت می‌کنیم».

کوپر اقدام اخیر پلیس بریتانیا در بازداشت این افراد را "نشان‌دهنده پیچیدگی انواع چالش‌های پیش‌روی امنیت ملی" کشورش دانست و ادامه داد: «به همین دلیل است که حفاظت از امنیت ملی ما، از جمله حمایت از این نوع عملیات و تحقیقات بسیار حرفه‌ای، همچنان اولویت اصلی ما است».

بازداشت تنها "چند ساعت" پیش از آغاز حمله

طبق داده‌های پلیس لندن بازداشت‌ این افراد روز شنبه در شهرهای سوئیندون واقع در غرب لندن، استاکپورت، راچدیل و منچستر انجام گرفته است.

روزنامه بریتانیایی تلگراف نیز در گزارشی نوشت که این افراد در حالی بازدشت شدند که حمله احتمالی از سوی آنها تنها "چند ساعت" تا شروع فاصله داشت.

روزنامه دیلی میل نیز از قول برخی منابع که نامشان فاش نشده گزارش داد که این توطئه یک "حمله بزرگ" بود که "می‌توانست به تهدید قریب‌الوقوع علیه جان شهروندان منجر شود."

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که "به احتمال زیاد" سربازان نخبه‌ واحد سرویس هوایی ویژه بریتانیا(با نام اختصاری SAS) نیز برای خنثی کردن این حمله احتمالی به یاری پلیس‌ ضدتروریسم و اداره امنیت داخلی بریتانیا (MI5)  پیوستند.

در همین حال، پلیس بریتانیا (اسکاتلندیارد) و سرویس‌های امنیتی بریتانیا یک نقشه مشکوک برای هدف قرار دادن یک محل را کشف کردند.

سخنگوی پلیس متروپولیتن گفت ماموران پلیس با افرادی در محل حمله احتمالی در تماس بوده‌اند تا آنها را مطلع کنند و مشاوره و پشتیبانی‌های لازم را ارائه دهند؛ با این حال اما به دلایل عملیاتی تا کنون محل این اقدام احتمالی اعلام نشده است.

بازداشت لحظاتی پس از "سفارش قهوه و پیراشکی"

در سویندون، یکی از شاهدان عینی به بی‌بی‌سی انگلیسی گفت که "شش نفر وارد کافه‌ای شدند که فرد مظنون نیز در آنجا بود و این فرد پیش از بازداشت، قهوه و پیراشکی سفارش داده بود."

دومینیک مورفی، رئیس بخش ضدتروریسم پلیس متروپولیتن لندن با ارائه جزئیاتی جدید گفت که یکی از این بازداشت‌ها مربوط به "توطئه‌ای برای حمله به یک مکان خاص" و دیگری مربوط به "تهدیدی علیه امنیت ملی" بوده است.

او درباره منظورش از "مکان خاص" توضیح بیشتری ارائه نداد.

به گفته دومینیک مورفی، تمام نیروهای تحت امرش همه بازداشت‌های مدنظر و برنامه‌ریزی‌شده را انجام دادند و در "حال حاضر چند صد افسر مشغول تحقیق روی این پرونده هستند و این تحقیقات در مراحل اولیه خود است."

مورفی در عین حال افزود که پلیس، بازداشت‌شدگان در دو موضوع "تدارک برای حمله به یک هدف نامشخص" و "تهدید علیه امنیت ملی" را الزاما به یکدیگر پیوند نمی‌زند.

او درباره ابعاد این حمله احتمالی تنها به گفتن این جمله بسنده کرد که "انجام این حجم از فعالیت از سوی بازداشت‌شدگان برای ما غیرمعمول است."

دومینیک مورفی از شهروندان خواست تا از گمانه‌زنی در این خصوص خودداری کنند و به شایعات نیز توجهی نکنند.

در همین حال، رسانه‌های بریتانیایی اظهارات اکتبر سال گذشته کن مک کالوم، رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا (MI5) را بازنشر کرده‌اند که با اشاره به اقدام‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در خاک کشورش گفته بود: «این موارد تهدیدهای بالقوه و مرگباری برای شهروندان بریتانیایی و ساکنان بریتانیا ایجاد می‌کنند».

او همچنین می‌گوید که جمهوری اسلامی پس از جنبش "زن، زندگی، آزادی" در ایران "پشت توطئه پس از توطئه" در بریتانیا بوده است. به گفته او "پنج توطئه جدید تحت حمایت ایران" توسط  ام‌آی۵ و پلیس بریتانیا در سال ۲۰۲۴ کشف شده است.

ساعاتی پس از انتشار خبر بازداشت این افراد، رئیس بخش ضدتروریسم پلیس متروپولیتن لندن تاکید کرد که بازداشت این افراد می‌تواند موجب نگرانی عمومی شود و از شهروندان خواسته هوشیار باشند و هرگونه موارد مشکوک را به پلیس گزارش دهند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، مقام‌های مسئول در جمهوری اسلامی هنوز نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده‌اند.

دويچه وله فارسي : پنجشنبه 18 اردیبهشت 1404=8 می 2025
https://p.dw.com/p/4u5VM

"ایرانیان بازداشت‌شده قصد حمله به سفارت اسرائیل را داشتند"
رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده‌اند چند تبعه ایرانی که اخیرا در نقاط مختلف بریتانیا بازداشت شدند، قصد داشتند به "سفارت اسرائیل" در لندن حمله کنند. عباس عراقچی دخالت ایران در این طرح را تکذیب کرده است.

  

سفارت اسرائیل به درخواست رسانه‌ها برای اظهار نظر در این باره تاکنون پاسخ نداده است 

بنا بر گزارش‌ها پنج مرد ایرانی که به تازگی به ظن برنامه‌ریزی برای انجام یک حمله تروریستی در بریتانیا دستگیر شدند، ظاهراً قصد داشتند سفارت اسرائیل در لندن را هدف قرار دهند. پلیس بریتانیا در روزهای شنبه و یکشنبه (۱۳ و ۱۴ اردیبهشت) در دو عملیات جداگانه هشت نفر را بازداشت کرده بود که هفت نفر از آنان ایرانی هستند. این افراد که تابعیت ایرانی دارند، به ظن "هدف قرار دادن یک محل خاص" در چندین مکان مختلف در بریتانیا بازداشت شدند.

به نوشته روزنامه "تایمز" و دیگر رسانه‌های بریتانیایی به نظر می‌رسد سفارت اسرائیل در منطقه کنزیگتون در غرب لندن هدف این توطئه بوده است اما با این حال پلیس از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرده است.

سفارت اسرائیل به درخواست رسانه‌ها برای اظهار نظر در این باره تا کنون پاسخ نداده است.

دومینیک مورفی، رئیس فرماندهی ضدتروریسم پلیس متروپولیتن، به خبرنگاران گفت: «دلایل عملیاتی قابل توجهی وجود دارد که ما نمی‌توانیم در این زمان اطلاعات بیشتری ارائه دهیم. به محض امکان، ما قصد داریم جزئیات بیشتری را به اشتراک بگذاریم و در این میان از عموم مردم می‌خواهیم که هوشیار بمانند و در صورت داشتن هرگونه نگرانی با ما تماس بگیرند».

توطئه خنثی‌شده "چند ساعت پیش از اجرا"

به نوشته روزنامه گاردین، پلیس و سرویس امنیتی بریتانیا "ام‌آی‌۵" معتقدند که توطئه برای هدف قرار دادن سفارت اسرائیل، در زمانی که تصمیم به بازداشت مظنونان گرفته شد، در مرحله پیشرفته‌ای‌ بوده است. طبق این گزارش بازرسان پلیس در تلاشند تا مشخص کنند که آیا این توطئه توسط تهران طراحی و هدایت شده و آیا اینکه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی یا سپاه پاسداران در آن دخیل بوده‌اند یا خیر.

به نوشته روزنامه تلگراف این افراد "تنها چند ساعت" پیش از اجرای این حمله تروریستی در عملیات پلیس ضدتروریسم دستگیر شدند.

این افراد اینک در بازداشت بسر می‌برند و بازجویی از آنان ادامه دارد. یک نفر از آنها که یک مرد ۲۴ ساله ایرانی معرفی و روز شنبه در منطقه منچستر بازداشت شده بود اکنون با قرار وثیقه و با شرایط خاص، تا زمان تشکیل دادگاهش در ماه مه آزاد است. این فرد تحت قانون "شواهد و ادله پلیس" بازداشت شده بود.

گاردین می‌افزاید در زمان بازداشت این افراد، بازرسان پلیس معتقد بودند که مظنونین در تلاش برای تهیه سلاح جهت حمله به سفارت اسرائیل بوده‌اند یا اینکه پیش‌تر سلاح‌ها را تهیه کرده بودند.

مقامات بریتانیایی و پلیس لندن از اظهار نظر در مورد وضعیت مهاجرتی این افراد و اینکه آیا آن‌ها به طور قانونی وارد کشور شده‌اند یا خیر، خودداری کرده‌اند.

دن جارویس، وزیر امنیت بریتانیا، روز سه‌شنبه در مجلس این کشور گفت که دو عملیات انجام شده برای دستگیری این افراد از جمله "بزرگ‌ترین تهدیدات ضد دولتی و اقدامات ضدتروریسمی بوده که در زمان‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم."

کن مک‌کالوم، رئیس ام‌آی‌۵ پاییز گذشته گفته بود جمهوری اسلامی پشت "توطئه‌های پی‌در پی" در خاک بریتانیا بوده است.

در سال ۱۹۹۲ سفارت اسرائیل در آرژانتین توسط یک بمب‌گذار انتحاری هدف قرار گرفت که منجر به کشته شدن ۲۹ نفر شد. گروهی وابسته به گروه شبه‌نظامی حزب‌الله که از سوی جمهوری اسلامی حمایت می‌شود، مسئولیت این حمله را در آن زمان بر عهده گرفت.

تکذیب اتهامات از سوی عراقچی 

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت، نقش تهران در طرح حمله به سفارت اسرائیل در لندن را تکذیب کرده و آن را "داستان‌سرایی" خواند. عراقچی با انتشار پستی در شبکه اکس نوشت: «ایران بی‌هیچ تردیدی هرگونه دخالت در چنین اقداماتی را قاطعانه رد می‌کند. اضافه می‌کنم که ما از طریق مجاری دیپلماتیک مربوطه از چنین اتهاماتی مطلع نشده‌ایم».

او افزود ایران از بریتانیا خواسته "وارد تعامل شود" تا تهران قادر باشد "به هرگونه تحقیق درباره اتهامات معتبر" کمک کند. او در ادامه مدعی شد: «انتخاب زمان کنونی و عدم تعامل نشان می‌دهد که ظاهراً مسائلی در پشت پرده می‌گذرد».

عراقچی این اتهامات را "ادعاهای دروغین" خوانده و آن را به "طرف‌های ثالثی" نسبت داد که به ادعای او "به هر اقدام نومیدانه‌ای دست می‌زنند تا دیپلماسی را از مسیر خود منحرف و تنش را تشدید کنند."

بریتانیا اوایل امسال در اقدامی بی‌سابقه ثبت عوامل جمهوری اسلامی در خاک خود را اجباری کرد.  به گفته دولت بریتانیا طبق این طرح که حدود دو ماه دیگر اجرایی می‌شود، هر کسی که از سوی جمهوری اسلامی یا به نیابت از آن در این کشور فعالیت می‌کند، باید حضور خود را به شکل رسمی ثبت کند در غیر اینصورت با پنج سال حبس مواجه خواهد شد.

دويچه وله فارسي : شنبه  20 اردیبهشت 1404=10 می 2025
https://p.dw.com/p/4uC8w

پلیس بریتانیا از بازداشت یک ایرانی دیگر خبر داد
پلیس لندن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در ادامه تحقیقات مبارزه با تروریسم، یک ایرانی دیگر در این شهر بازداشت شد. طبق اعلامیه پلیس لندن، این مرد ۳۱ ساله، صبح جمعه ۹ مه (۱۹ اردیبهشت) در شمال غربی لندن بازداشت شده است.

پلیس لندن یک ایرانی دیگر را بازداشت کرد
  

پلیس متروپولیتن لندن 

پلیس متروپولیتن لندن روز جمعه ۱۹ اردیبهشت (۹ مه) در بیانیه‌ای اعلام کرد در تحقیقات مربوط به پرونده "اقدام تروریستی"، یک ایرانی دیگر را در لندن بازداشت کرده است. طبق داده‌های پلیس لندن، مرد دستگیر شده ۳۱ سال دارد و تبعه ایران است. او صبح روز جمعه در شمال غربی لندن بازداشت شد. 

پلیس متروپولیتن لندن در بیانیه خود یادآور شد که این شهروند ایران بر اساس قانون امنیت ملی ۲۰۲۳ بازداشت شده است.

پلیس بریتانیا پیش از این نیز هشت مرد از جمله هفت تبعه ایران را به ظن "ارتکاب جرایم تروریستی و طراحی نقشه‌ای برای هدف قرار دادن مکانی مشخص" بازداشت کرده بود. 

رئیس بخش ضد تروریسم پلیس متروپولیتن لندن گفته است بازداشت این افراد می‌تواند موجب نگرانی عمومی شود و از شهروندان خواست تا هوشیار باشند و هرگونه مورد مشکوک را به پلیس گزارش دهند. 

بریتانیا پیش از این نیز بارها درباره اقدامات ترویستی جمهوری اسلامی در خاک خود هشدار داده بود.   

کن مک کالوم، رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا (MI5) در آخرین گزارش سالانه خود از "افزایش چشمگیر" تلاش‌های جمهوری اسلامی، روسیه و داعش برای انجام "حملات تروریستی" در این کشور سخن گفته و هشدار داده بود که بریتانیا برای مبارزه با این تلاش‌ها "کاری جهنمی" در پیش دارد. 

روزنامه بریتانیایی گاردین به نقل از او نوشته بود که ایران "در تلاش برای انجام توطئه‌های ترور و خرابکاری در بریتانیا" است. 

مک کالوم تاکید کرد که جمهوری اسلامی پس از جنبش "زن، زندگی، آزادی" در ایران "پشت توطئه پس از توطئه" در بریتانیا بوده است. 

Image

اخبار زیر بی ارتباط با دستگیری های فوق در سوئد و آلمان رخ داده است

روزنامه فرانکفورتر آلگماینه شماره101 ص8 : جمعه 12 اردیبهشت 1404=2 می 2025

تیراندازی در آرایشگاه زنانه
دستگیری پس از حمله مرگبار در اوپسالا
جیب هامبورگ – jib. Hamburg

یک پسر شانزده ساله در سوئد به ظن تیراندازی به سه نفر در یک آرایشگاه در اوپسالا در روز سه‌شنبه دستگیر شد. پلیس این خبر را روز چهارشنبه اعلام کرد. بر این اساس، هویت سه قربانی که همگی بین ۱۵ تا ۲۰ سال سن دارند، در ابتدا به طور کامل مشخص نشده بود. گفته می‌شود دو نفر از آنها از مشتریان آرایشگاه بوده‌اند. این حادثه روز سه‌شنبه حدود ساعت ۵ بعد از ظهر رخ داد و آرایشگاه در نزدیکی ایستگاه قطار اوپسالا واقع شده است. بر اساس گزارش رسانه‌ها، یکی از افراد کشته شده با جرایم باندی مرتبط بوده است.

رهگذران به رسانه‌های سوئدی گزارش دادند که صدای چندین شلیک را شنیده‌اند. زنی به روزنامه سونسکا داگ بلادت Svenska Dagbladet گفت: «اول صدای دو شلیک مجزا و پشت سر هم شنیدم. بعد سه یا چهار شلیک دیگر. اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود که 'لعنتی! به کسی شلیک شده'.» پوکه‌های فشنگ در یک خیابان فرعی نزدیک آرایشگاه پیدا شد. پلیس از چندین نفر بازجویی کرد و دادستان کل گفت تحقیقات فشرده‌ای در جریان است.

در سوئد، تیراندازی و انفجارهای مکرری رخ می‌دهد که اغلب منجر به آسیب دیدن افراد بی‌گناه می‌شود. بیشتر این حوادث با جرایم باندهای تبهکار مرتبط هستند. اوپسالا یکی از مراکز خشونت محسوب می‌شود؛ راوا مجید (معروف به روباه کرد)، رهبر باند «فاکس‌ترات»، اهل این شهر در شمال استکهلم است. بنا به گزارش‌ها، این باند اخیراً جایگاه خود را در میان باندهای رقیب در سوئد تقویت کرده است، اگرچه ظاهراً مجید هنوز در ایران است.

سیاستمداران با ناامیدی به این اقدام واکنش نشان دادند. وزیر امور اقتصادی سوئد، اِبا بوش، که اهل اوپسالا است، گفت که دولت با مقامات مربوطه در تماس است. او در پلتفرم X نوشت: «حوادث وحشتناک در زادگاهم اوپسالا مرا تحت تأثیر قرار داده است.» گونار استرومر، وزیر دادگستری، گفت که این حادثه «فوق‌العاده جدی» بوده است.

دويچه وله فارسي : شنبه  20 اردیبهشت 1404=10 می 2025
https://p.dw.com/p/4uBkk

مرگ ناگهانی خطر؛ پایان زندگی رپر کرد-ایرانی در موسیقی آلمان
ژیوار حاجبی، رپر کرد-ایرانی معروف به "خطر" و از پیشگامان گانگستر-رپ آلمان در سن ۴۳ در شهر کلن درگذشت. انتشار این خبر هواداران او را در اندوه فرو برده است. تحقیقات درباره مرگ او ادامه دارد.

 

Image

خطر در حال اجرا برای هوادارانش

ژیوار حاجبی، معروف به "خطر"، رپر کرد ایرانی و یکی از برجسته‌ترین و جنجالی‌ترین چهره‌های موسیقی رپ آلمان، روز پنج‌شنبه ۸ مه (١٨ اردیبهشت) در سن ۴۳ سالگی در آپارتمانی در شهر کلن درگذشت. مقامات هنوز علت دقیق مرگ او را اعلام نکرده‌اند و تحقیقات برای بررسی احتمالات ادامه دارد. مرگ او جامعه موسیقی آلمان و هوادارانش را در شوک و اندوه فرو برده است.

سخنگوی دادستانی کلن به رسانه‌ها اعلام کرد که پرونده‌ای برای بررسی علت مرگ تشکیل شده تا مشخص شود آیا عواملی مرتبط با جرم در این حادثه نقش داشته‌اند. کالبدشکافی اولیه هیچ نشانه‌ای از خشونت یا دخالت خارجی نشان نداده، پلیس از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرده و تحقیقات در جریان است.

یکی از اعضای خانواده حاجبی، که نخواست نامش فاش شود در گفت‌وگو با دویچه وله فارسی گفت: «ما در بهت و اندوه فرو رفته‌ایم. باور نمی‌کنیم که ژیوار دیگر در میان ما نیست.» او افزود: «علت مرگ او برای ما روشن نیست. منتظر نتایج تحقیقات پلیس و مراجع مربوطه هستیم».